Fakta

Land: Spanien
Språk: Spanska, Valencianska
Folkmängd: ca 46,8 miljoner (ca 1,5 miljoner i Valencia)
Borgmästare: Juan Ribó
Valuta: Euro
Religion: Katolicism
Statsskick: Monarki (Statschef, kung Felipe VI)
Nationaldag: 9 oktober (Valencias dag)
Nationalrätt: Paella
UD avråder: Nej

Sevärdheter

Les Falles: Är en av de största festligheterna som arrangeras under 15 och 19 mars och hålls till religionens skyddshelgon Sankt Josefs ära. I början av månaden startas förberedelser med aktiviteter och arrangemang så som knallfyverkerier och smatterband, vilket höjer stämningen.

City of Arts and Sciences: Är ett komplex av flera olika museer och kulturinstitutioner som är placerat mitt i centrala Valencia. Det är ett av Valencias mest besökta attraktion, där man kan ta del av kultur, nöje, rekreationer och spektakulär arkitektur.

Oceanagrafic: Är en central djurpark där man hittar diverse djur i parkens olika delar. Parken har något som intresserar både vuxna och barn, en perfekt utflykt för hela familjen.

Restauranger

Valencia är Spaniens tredje största stad och har stor tillgång till diverse restauranger med olika typer av mat!

La mas Bonita: Är en restaurang med en unik stil och inredning som erbjuder allt från burgare till sandwich mackor. Restaurangen passar för alla dagens måltider samt för barnhäng. Platsen är inte begränsad för en viss ålder utan passar för unga och vuxna. Restaugrangen är lokerad vid La Malva-Rosa standen i Valencia så man kan få en fin utsikt under vistelsen.

När man är i Spanien är det nästan ett måste att prova Paella! Detta är deras nationalrätt som kan innehålla olika ingredienser beroende på vilken del av Spanien du befinner dig i. Vid kusterna finns det en större tillgång till havets frukter medan inlandets tonvikt är kyckling eller kanin. Paellan har en gulaktig färg och denna färg får rätten från saffran.

Ytterligare något som är av ett måste när man är i Spanien är att äta Churros. Detta är ett bakverk som påminner som dough nuts och munkar. Dessa bakverk rullas i strösocker och om man vill kan man doppa Churrosen i choklad.

3 favoriter

La mas Bonita 
Les Falles
Mercado entral

Caisa tipsar

Valencia är en stad som ligger vid Spaniens kust, jag skulle råda att åka dit utefter vilket väder man skulle vilja ha. På sommaren är det mestadels sol och uppehåll i Valencia medan vintern kan vara regnig och grå. Därför skulle jag tipsa om att åka till Valencia under sen vår, under sommaren och under tidig höst.

När jag var i Valencia bodde jag hos en värdfamilj och fick uppleva den spanska kulturen både i hemmet och i skola. Har man möjlighet till detta skulle jag starkt rekommendera att bo hos en spansk familj. Inte nog med att du kan åka och förbättra din spanska så får du uppleva hur ett ”liv” och en ”vardag” ser ut för en spanjor.