Fakta

Land: Sverige
Landskap: Dalarna
Språk: Svenska
Kommun: Malung-Sälen
Vintersportanläggningar i Sälenområdet: Hundfjället, Högfjället, Lindvallen, Kläppen, Tandådalen, Näsfjället och Stöten

Lindvallen 

Är det perfekta skidområdet för alla åldrar, vuxna som barn. Lindvallen har stor variation av breda och lagom branta backar. I Lindvallen finns även en av Sveriges bästa parker med boxar, rails och hopp med en varierande svårighetsgrad. Skidresorten är sammankopplad med Högfjället via transportliftar som tillsammans bildar Lindvallen-Högfjällen området. Med Skid och Badbussen kan man enkelt transportera sig mellan Sälens övriga skidområden.

Mat: Om man känner att man skulle behöva en paus från skidåkandet och vila benen så finns det restauranger vid backen.

Caféet vid Gustavstorget: Här kan man njuta av fräscha mackor, bullar samt varm gulaschsoppa. Detta ställe är ett lunch samt fika ställe som finns vid foten av Gustavsbacken.

McSki: Här kan man köra en drive-through fast på skidor. Utbudet är densamma som på McDonalds men istället för att hämta med bil göra men det på skidor.

Restaurang snögubben:  Med sina fina vyer från Gustavsbacken serverar de mat med hög kvalité. Det finns både lunch och middagsmeny. Det dem kan rekommendera är vitlöksbröd, svampsoppa och gulaschsoppa.

Butiker och Service:

Det finns en lokal Ica affär på området, så man inte behöver åka in till byn för att handla mat.

Skistar Shop: Är en butik som har sport och skidutrustning i centrala skidområdet i Lindvallen. Här hitta du en butik med stort utbud och kunnig personal, det allt du behöver för en perfekt skidåkning för alla åldrar. Du kan även skaffa ditt SkiStarshop samt hyra, serva din skidutrustning och boka skidskola.

Aktiviteter: 

Utöver skidåkning finns det många andra aktiviteter som skidorten i Lindvallen kan erbjuda.

Ett populärt ställe att besöka är Experium & Ski Lodge.  Här finns allt från restauranger, caféer, spa, hälsa, äventyrsbad och andra aktiviteter såsom bowling, bio och kids zone. Får man nog av skidåkningen så finns det något annat alternativ som passar alla åldrar.