Vi som skapat denna hemsida heter Lina Ejdebäck och Caisa Lindholm. Vi går 3:e och sista året på Västerhöjdsgymnaiset i Skövde.

Syftet med denna hemsida är att inspirera och informera människor att resa till dessa destinationer som är anpassade till sol, stad och skidresor. Varför vi valde just dessa platser är för att vi själva har rest till dem och vi upplevde dem som trevliga och härliga destinationer. Vi vill inte enbart tipsa om olika resedestinationer, vi vill även varna om vilka platser som idag är rådande att inte åka till.

Vi kommer att följa upphovsrätten då vi kommer att använda oss av bilder som vi själva har tagit. Detta kommer vi att göra för att kunna jobba med vårt egna material som vi har samlat in och har tillstånd till samt för att inte riskera att bryta mot någon lag.

Vi har jobbat med webbutvecklingskursen på följande vis. Först började vi med sidolayoutanalyser, hur sidor är uppbyggda grafiskt och tekniskt samt hur detta påverkar upplevelsen av de olika hemsidorna. Vi har översiktligt jobbat med PUL och andra lagar. Vidare så jobbade vi med HTML5 + CSS 3 för att nu fortsätter med WordPress på Webbstjärnan. Vår lärare har haft genomgångar och vi har jobbat med inlämningar. Vi har lärt oss lite av varje och kan nu sätta upp sidor med dessa tekniker.

Anledningen till att vår hemsida borde vinna ett pris är för att vår hemsida är genomtänkt och personligt skapad. Vi har försökt att skapa något nytt och enkel för underlätta sökandet efter resor för våra läsare.

Genom att vi har jobbat med att sätta upp sidor sedan innan har det varit lärorikt att jobba med Webbstjärnan. När vi har fått jobba med Webbstjärnan har vi fått fokusera mer på att forma och utveckla ett tema, vilket har varit lärorikt. Det vi har lärt oss är hur man på ett korrekt sätt jobbar med innehållet i en hemsida och inte enbart skapa en mall.